onsdag 7 augusti 2013

SM x 2, Mörksuggan, Semester, Engelbrekt och Grenserittet

Mange lurade ner mig i början av juni till kortbane SM i Halmstad. Blev en rolig tripp som kändes lite som back in the days Team Kalas Merida. Blev vandrarhem med 500 g lösgodis och vändtia turnering kvällen innan. Innan loppet kände jag mig lite felplacerad, länge sedan jag körde ett GP men det gick över förväntan och jag lyckades varken sätta nån konkurrent i staketet i någon kurva eller bli avhängd. Mange slutade 7a om jag inte minns fel och själv blev jag 14de man. 

 Poserar vant i Halmstad.

Efter kortbane SM brände vi hemöver för att köra Mörksuggejakten. Jag hade en riktig skitdag och tog mig mest i mål medans Mange dagen till ära skulle prova snabbdäcken som var lite för snabba och det resulterade i en grusvägs-kurva-vurpa i snabb hastighet och några stygn på knäet. 

Efter suggan tog jag en välförtjänt semester tillsammans med frugan och brände ner till Danmark, cykeln fick stanna hemma. Vi hann även med Halmstad, Varberg och Göteborg på vår roadtrip. 

Kollega Ekhen ställde gärna upp som guide under GBG vistelsen, här har han för övrigt hand om växeln på kontoret. Kalas-Jonas ringde såklart och kollade så växeln var öppen och att kontoret knackade miljonordrar..

Efter semestern var det bara hem och packa om väskorna och dra sig mot Södertälje och MTB SM. Med några "Nilssonpass", som Mange kallar, i benen så lyckades jag bli 3a på XC SM. Nöjd med detta då jag inte haft SM som något stort fokus iår. Oturen sedan Suggan förföljde Mange och han körde av kedjan redan på första varvet.. 

På Sprint SM kom jag till finalen och var laddad satan men efter en tight start där jag och Wengan trasslade ihop oss så var den finalen över för min del och jag trampade imål som 4a. 

Har även varit på mormors födelsedagskalas och ätit mer mat än vad som går.

Det har även tävlats Engelbreksturen i Norberg. 2 st punkteringar förstörde denna dag för min del, Mange körde in på en 5 plats efter att ha legat själv hela dagen. Respekt!

Mange bjöd mig på en fin tur förra veckan innehållandes hans gamla ungdomsstigar som han och hans polare byggde när de var för små för att få köra moppe på allmän väg och körde i skogen istället. Han tyckte det var konstigt att det var igenväxt då ingen person har varit här på 15 år. 

Helgen som var körde vi Grenserittet i Norge, en av huvudpunkterna varje säsong. Grymt arrangemang som fler svenskar borde prova på. Som Cykelvasan fast med roligare bana. Sedan är norrmännen i en klass för sig när det gäller servicen runt om tävlingarna med mat etc. Resultatmässigt blev vi 4a och 5a på sprinten på fredagen och Mange körde in på 5plats på lördagens långlopp. Själv hade jag en halvtung dag och rullade in på 13de plats.

Nu till helgen stundar Finnmarken. Sedan årets stora mål, Cykelvasan. Efter Vasan kör vi Långlopps SM sedan drar jag och Jennie till Hawaii för 4 månaders vistelse med plugg, surfning och självklart en hel del cykling. 


Bjuder på en fin gammal bild från ett hotellrum i Holland för några vintrar sedan. Kommer ihåg att det var minus 5 ute och snöblandat regn dagen innan start...

/ Nilsson

1 kommentar:

  1. Kul kul! Lycka till på sista racen och välkommen tillbaka till Umeå i januari för en drös med "nilssonpass" och även några fikapass till macken i vännäs, skoterspår i Tavelsjö och de klassiska passen ut till Nisses i Holmsund!! Go hard! /Henrik E

    SvaraRadera