lördag 9 februari 2013

Hektiska dagar

I förrgår gled jag och Petter ut till Cap De Formentor. Vet inte riktigt hur vi tänkte när vi valde den turen den blåsigaste dagen. För er som inte vet så är det en långsmal udde där vinden får riktigt fin kraft mellan klipporna. Det var ett flertal tillfällen vi var nära att helt enkelt blåsa av vägen. 
Längst ut på udden är det inte fult.
Spännande vägar.
 Jag fick tycker jag fick bra koll på vinden efter ett tag så det flöt på fint. Petter hade det värre och han åkte hem efter Formentorturen för att ha krafter kvar till att ställa av press och cykelförsäljare från Sverige. Själv drog jag vidare upp i bergen för en skarvning.

Skarvningen bjöd på väl tilltagen fika så mig gick det inte någon nöd på.
Tillbaka på hotellet efter 4.45 så hade en del Svenskar kommit så jag vilade 20 min och tog med dem ut på en timmeslång rulltur. Kände mig nästan som Henrik Öijer som tar varje tillfälle i akt att få mil i benen.

På kvällens buffé blev det även 40 års kalas för Gunn-Rita med tal, presenter och tårta.
 Gårdagen startades med presentation av skandinaviska lagen, intervjuer och bilder.
På eftermiddagen blev det äntligen lite efterlängtad fincykling med fika på samma ställe som dagen innan. 
Henrik Öijer fikade såklart inte utan körde Sa Calobra istället... Vi andra kom hem 50 minuter innan sista bussen till Lampre-presentationen skulle vara och tyckte det var halvstressigt. Henrik kom hem 3 minuter innan... blev två minuter sen men hann med bussen i alla fall.
Riktigt såhär var det inte på den skandinaviska presskonferensen... Lika bra det kanske eftersom åkarna knappt kom upp på scenen eftersom det var fullsmockat med fotografer i vägen.
Snart lunch sedan blir det ut för att testa Scultura racers.

/Darvell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar