måndag 31 oktober 2011

Pressmeddelande



Göteborg 2011-10-31






Merida Sverige sponsrar Team Kalas Sverige

Merida Sverige AB och Team Kalas Sverige skriver kontrakt!
Tre av Sveriges bästa cyklister inom MTB och Cyclocross byter cykelmärke. Magnus Darvell, Matthias Wengelin och Matthias Nilsson- Team Kalas -kommer framöver synas på Merida-cyklar. Merida Sverige AB ser mycket positivt på samarbetet med Team Kalas och tror på ett ökat intresse för cykling och en stärkning av Merida position på marknaden genom satsningen. 

”Merida är ett starkt cykelmärke som syns tydligt på elitnivå internationellt. Nu arbetar vi även aktivt med att göra det mer synligt på elitnivån nationellt” meddelar Calle Fåglum, Country Manager Merida Sverige AB


Cyklisterna i Team Kalas tillhör den yppersta eliten nationellt och närmar sig de allra bästa i världen. Det är resultatet av en målmedveten satsning tillsammans med klädtillverkaren Kalas och en rad andra starka partners. Tillsammans har de under senaste åren vunnit flera nationella mästerskap, cuper och internationella tävlingar. Cykelvasan har Team Kalas vunnit två av de tre lopp som genomförts och har även en silverplats i loppet från 2011. Teamet har även varit framgångsrikt i Norge med seger i Raumerrittet och Grenserittet. I Birkenbeiner Rittet, världens största MTB lopp, har Matthias Wengelin en silverplats från 2011.

”Jag tycker det ska bli grymt kul och spännande att cykla för Merida som visat att de verkligen brinner för att öka intresset för MTB i Sverige. Merida tillverkar lätta cyklar i absolut toppkvalitet, dessa ser jag verkligen fram emot att använda som mitt främsta vapen.” säger Magnus Darvell.

”Vi ser hur intresset för cykling i allmänhet och MTB i synnerhet snabbt ökar i Sverige, och Team Kalas består av några av landets absolut bästa cyklister, som tillsammans med våra övriga Merida Team-cyklister kommer att framstå som duktiga ambassadörer för att öka intresset för cykling som en fantastisk träningsform” avslutar Country Manager Calle Fåglum. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar