lördag 4 september 2010

Den onda spiralen!

Blev 47:a på dagens race. Ljusår efter täten och sista man som fick köra alla varv. Inte nöjd överhuvudtaget. Just nu tänker jag på vad som gick fel. Efter en snabbkoll i listan så borde jag blivit topp 30 om allt hade stämt.

Tror det är flera faktorer som spelar in för att få ett bra respektive dåligt race. Igår körde jag banan ett varv med hög fart på vissa partier. Då hade jag en av årets bästa ben kändes det som. Samma känsla på uppvärmningen. Jag vet sen tidigare att känslan innan race inte spelar så stor roll men det är skönt när man känner sig pigg.

Ställde upp bakom cykelcrosskungen Sven Nys i hopp om att få en fin resa upp genom fältet. Starten gick och han flög iväg. Det gjorde inte jag. Fick kämpa mig upp till topp 50 i startbacken. Den härliga känslan lämnades bakom startlinjen. Var det en miss att jag hade satt på lerdäck eftersom vätan hunnit torka såpass att torrdäcken hade gått bra? Efter startloopen fick jag ont under bröstkorgen (övre delen av magen) så jag åkte och spände hela överkroppen.

Alla dessa småfel påverkar antagligen inte farten så mycket men PSYKOLOGISKT blir det en ond spiral tills hårdisken kraschar och går ner på bekvämlighetsfart. FAN fel dag för detta. Brukar annars inte ha problem med att få ut max vid de allra viktigaste racen. Det brukar oftare vara att jag är så överladdad att jag kör sönder mig eller cykeln.

Så nu kan jag lägga detta VM bakom mig och sikta på nästa VM. Avslutar detta mastodontinlägg i bortförklaringar med något bra. I mitten av racet så körde jag ikapp och förbi Sven Nys. Shit vad han kommer att ha respekt för mig under kommande cykelcrossäsong.

/Darvell

3 kommentarer:

 1. Svenne försökte minsann limma ditt hjul när du körde om... men han hade inte samma järnpsyke som dig och vek ner sig bara för att det gick lite tungt idag!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker om dig ändå kungen!
  Snyggt att kränka Sven

  SvaraRadera
 3. Bara att bita ihop, du kommer igen!

  SvaraRadera