tisdag 12 mars 2013

Meridaläger i Lindome

Här kommer en liten rapport från förra helgens Meridaläger i Lindome.

Jag blev mottagen på detta kungliga sätt och trodde nästan att jag skulle slippa trampa under lägret...
Men så blev det inte riktigt. Det var ett späckat schema. Dubbla pass varje dag och som inte det vore nog så var det föredrag, mekkurs och någon slags tävling i att stoppa så många marshmallows som möjligt i munnen.
Lördag förmiddag var det dags för första distanspasset. Jag såg fram emot barmarken som Petter utlovat men vi fick något så mycket roligare, nämligen torra frysta stigar med rikligt med is bitvis. Ingen ville sluta cykla på dessa underbara stigar så vi kom lite väl långt bort innan vi vände och körde asfalt hem. Vi fick bita i lite för att hålla farten och inte bli för sena hem till maten.Efter maten fick kom Dennis Nystrand från Cyclesport  för att berätta hur det fungerar i Team Bliz-Cyclesport.se som han är sportchef för. Riktigt intressant och det är en bra karriärstege som finns för unga lovande Meridacyklister från Grassroots ända upp till Team Lampre-Merida eller Multivan Merida för MTB-cyklister. 

Eftermiddagspasset blev av det hårdare slaget i form av tre heat på en väldigt intensiv bana. Två varv per heat blev det på den bitvis halkiga och tekniska banan, cirka 6 min per heat. Jag älskar sån här träning där man måste anstränga sig tekniskt samtidigt som man flåsar livet ur sig. Vi blev dessutom riktigt nerlerade men det var inget problem eftersom tvätthjälten Jonathan tvättade allas cyklar efteråt.  Snabb var han dessutom, skulle vara eftertraktad som mekaniker nere i Belgien under cyclocrossäsongen...
Med döda ben var det skönt att få lyssna lite på mekkungarna Jonathan, Pumpen och Ted.  Men såklart skulle det utmanas i slangbyte efter detta. Jag kan väl säga att Ted dominerade, jag och pumpen var medelsnabba och tjejerna hade lite fel taktik när de bestämde sig att de skulle vara i lag... tre på ett hjul blev två för många!
Senare på kvällen var det dags för det årliga VM:et i att knöla marshmallows i munnen. Dessvärre var det bildförbud under tävlingen men jag förstår varför. Det rann gegga i mungiporna och marshmallowsen behövde ju komma ut också. Jag klarade kanske 8 stycken medan Felix tryckte in minst det dubbla utan att blinka. Även på söndag förmiddag körde vi isstigscykling. Lika kul om inte ännu roligare denna gång. Pumpen hade som ni kan se en ganska extrem stil där det var som halkigast. Det märktes att alla blev bättre och modigare ju längre passet gick. Riktigt roligt att se!


På eftermiddagen var även Möndals cyklister inbjudna. Jag höll i träningen vilken omfattade flera tekniska moment som kurvtagning och ta sig över olika sorters hinder.  Här ser nu Ida som tar en kurva på riktigt oldschool sätt. Benet används som pendel för att hålla balansen och är min absoluta favorit när man ska köra extra fort. Börjar det sladda så drar man bara benet in mot cykeln och sladden rätas upp. Enkelt!

Vi passade även på att forcera ett rejält dike och alla fixade det! 
Lägret avslutades med en rafflande stafett. Riktigt tight racing och hög puls.

 Tack alla för en grym helg/ Magnus Darvell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar