tisdag 7 juli 2009

Störande

Läste denna störande text i Falu Kuriren idag:

"Ett namn som däremot saknas i EM-truppen är långloppscupens suveräne dominant Magnus Darvell.
Andreas kommenterar:
- Magnus är en jätteduktig åkare, det är det ingen tvekan om. Men enligt de kriterier vi har för uttagningarna är det bara Emil Lindgren och Andreas Wetterhall (svenske tempomästaren på landsväg) av våra seniorer som uppfyllt dem.
Darvells styrka är ju inte heller EM-distansen utan betydligt längre lopp, typ Mörksuggejakten."

Det jag stör mig på är sista meningen. Danielsson har förklarat för mig vilka kriterier han använt och enligt dem kan jag förstå att uttagningen ser ut som den gör. Dock anser jag att kriterierna borde sett annorlunda ut. Men det har jag lagt bakom mig för att satsa på Mörksuggejakten och SM istället.

Tydligt är att förbundskaptenen inte vet mycket om de åkare som kan vara aktuella.

2-5-1 är mina placeringar i Långloppscupen. Hade Emil Lindgren kört dessa hade han antagligen gjort minst lika bra resultat. Hade han blivit kallad LL-specialist då? Att Mörksuggejakten är betydligt längre är också en felaktighet. Segrartiden ligger på 2.20 medans vinnaren i ett XC har 2.00-2.15 på sig att snurra runt banan. I Mörksuggan kör man fort 5-10 min i början av tävlingen för att sedan ta det lugnt. Vill man få bra resultat kör man hårt sista 30 också. Alltså aktiv tävlingstid under en timme.

3(Punka)-1-1-1-2(Rambrott) är mina placeringar i XC-cupen.
XC-cupens suveräne dominant Magnus Darvell hade gjort sig bättre i artikeln.

Cyclocross som är en ännu snabbare och kortare variant har jag också gångbara resultat i för att slippa kallas LL-specialist.

Hade jag velat bli bra på långlopp hade jag tränat annorlunda. Framförallt ska LL-specialister kunna spurta för att vinna mycket. Ni som hänger med på sidan vet hur vass jag är på det momentet.

/Darvell

6 kommentarer:

  1. Nja någon spurtare är du ju inte känd att vara. Men väl så bra på att ligga på omkörning. vilket du bevisat 2 ggr i år på Väldscuppen i Offenburg och Houffalize. Men varvtider på topp 30. Skulle verkligen vilja se hur du klarat dig om du fått startat längre fram. Men just ja... Det är ju XC och inte LL

    SvaraRadera
  2. Du får ta aggretionerna och sätta nytt banrekord på Mörksuggejakten visa Andreas på SM.

    SvaraRadera
  3. Läste det i tidningen jag med, riktigt dåligt!

    SvaraRadera
  4. Hej Darvis!
    Själv kommer jag nog vara "Långlopps-Åsa" i hela mitt liv, trots att jag i år bara kört ett enda långlopp och egentligen aldrig tränat för att bli bra på just det... Stå på dig och ställ av dem bara och låt dem stå där med sitt "långloppscyklistsnack". Jag håller på dig!!
    //Åsa Erlandsson

    SvaraRadera
  5. Jag förstår att du är upprörd Magnus, för riktigt så bra är du inte att du kan kallas LL-specialist.
    Men träna hårt några år så kanske du når dit.

    SvaraRadera
  6. Andreas Danielsson8 juli 2009 kl. 17:56

    Hej Magnus, det här är din "ovetande" förbundskapten Andreas Danielsson. Jag vill bara förklara att den sista meningen, ang att du är långloppsspecialist, inte är mina ord och än mindre min uppfattning. Det var Falu Kurirens egen bild av dig, som dessvärre hamnat under mitt pratminus. Jag vet mycket väl vad du går för i alla möjliga sammanhang, och det vet du också. Vi har även haft dialog ang EM och uttagningar, så du vet exakt vad som gäller och hur vi resonerar.

    ...hälsar Andreas

    SvaraRadera