söndag 18 april 2010

Münsingen dag två

Vissa var visst värda den enda solplatsen på vår balkong. Den ligger så bra till att vi har morgonsol, sedan skugga hela dagen för att ha kvällssol i ena hörnet.

Mattias var tidigt ute med att starta idag, 10.15 och jag kl 14.00. Jättekul.. Men det gjorde inte så mycket för bilen var välplacerad så jag kunde se rejset och langa lite emellanåt. Banan var toksnabb med några tekniska partier och riktigt tighta svängar inne på stadion. Skitkul helt enkelt. Mattias gled in på en godkänd 21:a plats i det 130 man stora fältet.

Jag kom iväg hyfsat och efter två varv låg jag runt 25:e plats. Benen var lite möra men jag hade nog med kraft att fortsätta plocka placeringar. Längst ut på varvet tror jag att skon far av pedalen i en utförslöpa. I själva verket hade pedalen lossnat från vevarmen. De yttre gängorna gick av så jag kunde inte få tillbaka den med handkraft. Försökte enbenscykla ner till målet men gav snabbt upp då det gick lite sådär. Stannade och växlade några ord med en ur Firebikes personal. När jag hoppade upp på cykeln igen så lyckades jag få en gren att knäcka ventilen och all luft gick ur direkt. Det gjorde det hela ännu roligare eftersom jag blev tvungen att gå tillbaka.

/Darvell

4 kommentarer:

 1. Helt klart godkänd anledning att bryta men så tråkigt. Hoppas det går bättre nästa rejs

  SvaraRadera
 2. Sedärja! Du fortsätter trenden med avbrutna ventiler ;)

  Bättre lycka nästa gång och hoppas att farten i början gav lite resultat på en framtida ännu bättre form i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Jens Westergren18 april 2010 23:43

  Inte för att vara sådan... Men hur faan lyckas du Mange? VAd har du gjort mot cykelgudarna?

  SvaraRadera
 4. Ja ventilguden är då fan inte på min sida. Jag kan inte fatta att de ska gå av hela tiden även om det inte gjorde så mycket igår. Hur man undviker ventilbrott vet jag inte. Några förslag?

  Pedalhaveriet går ju att lösa. Bara att köra Nilsson stuket från och med nu. Alltså dra så hårt att man aldrig får av pedalerna igen.

  /Darvell

  SvaraRadera