måndag 6 december 2010

Belgien igen!


Nu är jag nere hos Geo i Belgien igen. Det har varit sjukt mycket snö sedan jag anlände i torsdags. Inatt smälte det mesta bort.. Skönt! Mer om resan ner och livet här lite senare. För nu är det väl verkligen dags att väcka liv i den här stendöda bloggen?

Igår var jag till Luxemburg och körde en C2 vid namn Grand Prix Julien Cajot. Banan var täckt av snö och under det var den knöliga åkern stenhård. Det var bara en seg uppförsbacke inne i skogen som var mjuk och lerig. Det studsade såpass att jag trodde cykeln skulle brytas av på mitten ett par gånger. Jonathan Page ropade till första varvet att han ville byta cykel till en med mindre tryck i däcken. Han körde som jag 1.7 bar men ville ha lägre. Min mekaniker Wouter Bellemans sa dock att Pages mekaniker lurade honom och pumpade i 1.7 igen. Men Page skrek i alla fall efter han kört ett varv med det "lägre" trycket att nu var det mycket bättre. Placebo!

I starten fick jag rulla in i tredje led. Såg att Lars Boom stod i led 2 så det var bara att ställa upp bakom snabbingen. Starten gick och jag kunde avancera till topp 3 för en gångs skull. Boom gick såklart upp i spets. Efter 100m satte han sig ned och alla trodde att det här var farten som starten skulle avverkas i. 100m innan första kurvan ställer han sig upp och kör ifrån oss med 10-20m innan kurvan. Efter det hade ingen kontakt med honom. Helt sjukt att se vilken skillnad det blir när man har massa extra watt i påkarna.

Själv matade jag på fint och varvade som 5:a efter ett varv. Hade dock missat att kolla en kurva på uppvärmningen. Den direkt efter varvning. Trodde att det var en fullfartskurva på asfalt. Dock inser jag mitt i kurvan att den är brantare än 90 grader. Jag for ner i vägkanten med kontroll. Trodde jag skulle klara mig... När jag ska upp på vägen igen får jag kasst och ramlar åt "fel" håll. Lägger mig alltså på den sidan med trasigt knä. Gjorde det jag kunde för att inte ta emot mig med knäet. Såg ganska snart att skorporna åkt av. Nu var jag utanför topp 15. Jagade upp till topp 10 och hade 8 platsen i sikte strax framför mig på näst sista varvet. Banan hade dock blivit såphal nu och jag lägger mig på "fel" sida igen. Blev passerad och körde i mål som 11:a.

Knäet ser helt ok ut trots allt. Så det ska inte bli några problem med det. Benen hade fin fart igår och med lite bättre teknik hade jag kunnat vara topp 6. Det var nämligen mindre än en minut upp dit.

Vi såg minst 10 totalkraschade bilar igår. Några stod ute på motorvägen och slirade sig uppför motluten i 20 kmh, andra hade blivit tvingade svänga åt sidan för att bryta. Det är Belgien med lite för mycket snö i ett nötskal! Värst var påväg hem när vi ser en lastbil ligga upp och ned åt fel håll i diket. Nu dags för lite träning.

/Darvell

2 kommentarer:

  1. Starkt kört DAvva!

    Och jag kan faktiskt, nu när jag sitter säkert hemma, meddela att jag gav dig och Nilsson samma lufttrycksplacebo i fjol också ;)

    Men de där Belgarnas bilåkning i snö är ju bara fantastisk. Hade du hela vänsterfilen för dig själv, likt i fjol också eller?

    Fan jag saknar Crosslivet där nere

    SvaraRadera
  2. Haha nä nu jävlar!

    Japp vänsterfilen var väldigt fri. Dock var den i sämre skick denna gång. Över en decimeter emellanåt.

    Håll ställningarna hemma.

    /Darvell

    SvaraRadera