lördag 30 maj 2009

Dubbelseger

Prispallen på Borlänge Tour andra etappen


Seger för Team Kalas idag. Vi körde offensivt från start. Stötte om och om igen. Nilsson stod för dom flesta stötarna. Efter några varv fick jag som åldersman i teamet säga åt honom att lugna sig. Han var ju ivrig som få.

Efter lite mer än halva loppet var vi själva med Wengelin. Vårt mål med dagen var att bli själva med Wengelin för att sedan växelstöta på honom. Tyvärr fick han pyspunka och var därför tvungen att besöka depån. Då låg han på vårat hjul. Men sen måste han ha strulat vid hjulbytet eftersom vid nästa baktid vi fick var han långt efter.

Nu skickade vi på så hela vägen till mål för att få en betryggande ledning inför morgondagens 13 km tempo. Mattias hade krafter till att muntligt gå igenom hela loppet på sista varvet. Denna gången fick jag lov att be honom vara tyst så vi inte tappade fart.

1.52 minuter blev avståndet till den något överraskande trean Mikael Salomonsson inför morgondagen. Dagens etappseger var en seger för hela Team Kalas. Det var ganska oviktigt vem som vann av oss idag.


Mattias i ledartröjan.


Är det en förkylning som vi ser på insida vad? Det ser lite snorigt ut iaf.


Imorgon kör vi båda med öppna spjäll för att spöa varandra och säkra vinsten. Mattias kändes starkare än mig idag så vi får väl se om han kör in halvminuten han startar bakom mig. Det blir tufft för de bakom oss att ta in såpass mycket tid att de ska hota oss. Men man är aldrig säker förrän sista etappen är avklarad.

/Darvell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar