lördag 16 april 2011

Sprint

Idag var det sprint tävling här i ett lite kallt Münsingen. I tidskvalet där de 30 första gick vidare hade Magnus tredje bästa tid och Nilsson rullade in som 22:a, vidare till 6X heaten. Där var det ettan och tvåan i de fem heaten som gick vidare plus två "lucky loosers".

Först ut var Nilsson som länge såg ut att missa chansen att gå vidare men som fightades i slutspurten så att det flög cyklister i kofärgade cykelkläder och gick vidare som tvåa.

Magnus tog en bra start men var lite för mesig i första kurvan och tappade placeringar. Efter ett varv var han dock uppe på andra plats och det såg ut att gå vägen. Med ett halvt varv kvar släppte dock Darvell en innekurva så att den sk "gapmannen" tog sig förbi, då visade Darvell lite stake och fightades rejält så att de båda nästan stöp, det räckte dock inte än fram och sprinten slutade där för Darvells del. Resultatet från tidskvalet bådar dock gott för morgondagens XC.


Gapmannen och Darvell i närkontakt Foto: Oscar Bylinder

I semifinalen var det de tre första i varje heat som gick vidare till final och övriga i fältet till b-final. Nilsson fick en stabil start i sitt heat och låg 2-3:a in i första kurvan. Han tappade dock en bit in på andra varvet. I sista kurvan såg det ut som att Nilsson skulle göra en favorit i repris och skicka ut lite cyklister i staketet, han fick dock inte till det denna gång och slutade som fyra. I b-finalen tog han hem en finfin andraplats.

För att uppdatera läget om Wengelin så var han en superb hejaklack till de övriga kalaskillarna. Han har nu gjort sig av med gipset och lär sig sakta men säkert att gå igen.

Wengan i fortsatt viloläge. Låt fantasin flöda.

// Gästbloggar'n

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar