måndag 7 maj 2012

Ännu ett lyckat läger i Torsby

Då har jag och Nilsson hittat hem igen efter helgens äventyr! Vi tog Kalas-bussen över skogarna till Torsby i torsdags där årets CykelVasa läger startade med lite presentationer på kvällen. Första passen körde vi i halv-bra väder under fredagen (hade dock kunnat vart mycket sämre väder), vi vaknade upp till snöblandat regn som senare övergick till små-skurar när det var dags för dagens första pass.
Jag och Emil hade hand om den lite mer avancerade gruppen, vi hann med att tipsa och visa hur man tar sig fram på bästa sätt genom kurvor och inne på tekniska stigar vilket var väldigt uppskattat från deltagarna. Vi hade ca 30 pers i vår grupp och nivån var riktigt hög, alla laddade på för fullt och vi klarade oss nästan från vurpor, tror det bara blev 2 st "riktiga" under hela helgen men ingen värre vurpa utan det gick bra för alla som tur var!

På lördagen smet jag och Nilsson iväg ner till Bengtsfors som låg 2,5h ifrån Torsby för att testa ett nytt lopp som kanske blir med i långloppscupen till nästa år. Racet hette Dalslands X-Country och gick på riktigt fina stigar/vägar, tror totala distansen var 45km så det behöver nog bli lite längre för att passa bättra in bland de andra långloppen här hemma. Tävlingstiden blev 1h 40min så det rullade på ganska bra, jag stötte tidigt i loppet och fick med mig Nilsson på hjul sen höll vi ihop tills det var 2km kvar och jag fick en liten lucka som höll in i mål. Blev dubbel-seger för oss och Nilsson fick en bra säsongstart!

Sen satte vi oss i bussen och gasade upp mot Torsby igen för att va med under sista dagen av lägret. Vädret var betydligt bättre än första dagen och solen sken hela passet även om det var ganska kallt. Körde lite mer avancerade stigar både upp och ner med gruppen, var riktigt kul att se hela gänget klara av underlaget utan några större problem!
Blev en riktigt bra helg, alltid lika kul att träffa lite nytt folk som gillar att cykla i skogen!

Idag har jag rastat smalhjulingen en sväng, fick ihop ett bra pass i det fina vädret. På onsdag bär det av med bussen mot Tjeckien och helgens världscup, hoppas på bättre flyt den här gången än senast i Houfflize. Ska bli kul att få köra några nya banor!


Jag och Erik Wickström efter målgång,
fler bilder finns här på hans sida: erikwickstrom.se

/Wengelin

2 kommentarer:

 1. Johan Miller Alnö7 maj 2012 21:29

  Tack för Torsbyhelgen!
  Bra ledarskap för tips och råd för snabbare turer genom skogen.

  SvaraRadera
 2. David, Skövde9 maj 2012 19:49

  Tack för en mycket trevlig och inspirerande helg. Har haft ett par dagars vila
  (ont i revbenen) efter en av dom "riktiga" vurporna.
  Efter att ha sett hur "proffsen" gör så inser man att man har en hel del o träna på.
  Inte minst på Torsbyjucken. :)

  SvaraRadera