onsdag 23 maj 2012

Gästrike Cup i Bulan!

Jag och Nilsson drog igår iväg till centrala Sandviken och Bulan för lite kvalitativ blodsmaksträning. 
Här ser det ut att gå i ett behagligt tempo men bilden ljuger eftersom det sved i både lungor och ben från start till mål. Foto: Jari Hiltunen
Jag fick lucka direkt men Palmberg och Nilsson stressade järnet några sekunder bakom hela racet. Foto: Jari Hiltunen
Nilsson visar senaste modet direktimporterat från Italien. Foto: Jari Hiltunen
Gästrikland måste vara fullgungarnas och slaglängdens län. Jag tror fler en hälften körde fullgung, inte alltid det snabbaste sättet att ta sig fram men definitivt det roligaste. Foto: Jari Hiltunen
Det var full attack efter varje kurva i det 24 minuter långa racet. Foto: Jari Hiltunen
Se hur benen inte ens orkar hålla kroppen i en bekväm ställning efter loppetFoto: Jari Hiltunen
Fler bilder på http://www.gastrikecupen.se/bilder/bulan-2012/

Jag trodde faktiskt inte att jag hade motivationen att ladda på fullt. Men så fel jag hade... Tack vara fin sparring från Nilsson och Palmberg tog jag i som aldrig förr. Att dessutom banan var grymt intensiv med flera brytbackar och ett par stökpartier gjorde inte resan bekvämare. 

Jag lyckades i alla fall hålla undan hela loppet och bakom mig avstod Nilsson silverfighten med Palmberg genom att växla fast kedjan innanför dreven... Kan det ha varit en helt vanlig, jag är så stum att jag iscensätter ett cykelhaveri..? Nädå det var bara på den gamla goda tiden det fanns folk som stannade ute i skogen för att pysa luften ur däcken osv. Ni kanske tror att detta aldrig förekommit men det är faktiskt sant! Någon läsare som försökt sig på detta?

/Darvell

5 kommentarer:

 1. Hahaha. Jag vet en som stannat :)

  SvaraRadera
 2. skall erkänna så här många år senare: Mjölbybiken 2003 eller 2004, pyste ur däcken. Ljög. Bröt. Inte stolt.

  SvaraRadera
 3. Haha äntligen någon som erkänner. Taaaack ;) Det finns fler!

  SvaraRadera
 4. Detta ofog har tyvärr även setts på landsväg... En icke namngiven kille hade ingen lust att harva bakom klungan på ett GP i Göteborg, så han stannade, pyste ut luft ur sitt alldeles nya svindyra tubdäck och påstod sig ha pyspunka. Han hade dock inte räknat med att tränaren skulle kränga av däcket och slänga det i soporna- det var ju ändå punka... :-))

  SvaraRadera