måndag 15 juni 2009

Borås för hela slanten

I helgen fanns alltså bara ena halvan av Team Kalas på startlinjen i Borås eftersom Mattias var sjuk. Trots manfallet gick helgen över förväntan.

Lördagens tillställning var en lerig historia. Inte mig emot då jag trivs som fisken i vattnet när det är lite surt i marken. Slängde på ett par Nobby Nic för att förmedla så mycket benkraft som möjligt ner i marken. Friberg tog starten och jag låg lite passivt bakom. Vi fick lite lucka och jag kände direkt att det kommer bli en riktigt bra dag. När det var dags för banans första ordentliga backe slirar Calle medans jag sitter på fint grepp uppför hela backen. Lucka skapas direkt och utökades hela vägen till mål. Jag hade sånt flyt över all stök och lera att jag knappt trodde det var sant. Vann med nästan 5 minuter före Palmberg som aldrig upphör att imponera.

Massa dusch, cykeltvätt och mat senare så somnade vi gott i campingstugan. Mikael "storstadsbon" Salomonsson, Lars "Plantsättaren" Bleckur och Oscar "inte däckspecialist" Ekstam var dom jag samåkte och delade stuga med. Förklaringen till smeknamnen finns på Oscars sida.

Söndagens race var betydligt torrare. Jag startade på "Dyngen" av någon väldigt onödig anledning. In i första backen som snabbt blev till smal stig låg jag runt 10:e plats och såg täten försvinna framför mig. Calle fick lucka direkt och på andra varvet petade Palmberg i ett par extra växlar så han kom ikapp. När jag sedan skulle köra ikapp så hade jag lite väl bråttom över en av alla miljoner stenar denna bana bjöd på. Resultatet blev en liten vurpa där cykeln landade på en sten. Inte bra tänkte jag. Tog upp jakten igen. Efter några varv passerade jag Calle som stod vid sidan av stigen med kedjebrott. Efter jag passerat honom kände jag att ramen inte var helt ok men den funkade att köra på. Vid varvningen till femte varvet tänkte jag att det var dags att skicka på om jag skulle fightas om segern. Mitt på 6:e varvet var jag ikapp. Jag följde med till bökpartiet där Palmberg körde fort och mitt bakhjul styrde lika mycket som framhjulet. Några granbesök mm senare så insåg jag att det var omöjligt att komma ikapp igen. Sista varvet var ramen såpass trasig att jag var tvungen att hänga på styret för att bakhjulet inte skulle ta i ramen. Jag tog mig dock i mål som 2:a. Helt klart nöjd över detta.

Massa text idag. Imorgon blir det film istället.

/Darvell

1 kommentar:

  1. Var det så tidigt du vurpade. Starkt att köra så fort, så länge med den ramen. Bra hållbarhet ändå då. :) Är helt klart imponerad av din insats i helgen, kul att se hur fort man kan cykla.

    SvaraRadera