tisdag 18 augusti 2009

CykelVasan

Ja då är den första CykelVasan avklarad. Det var brutal fart från start trots att banan var lättåkt. Åkare åkte av till höger och vänster hela vägen till mellan Evertsberg och Oxberg. Vissa var bara trötta men de flesta fick cykelhaverier strax efter Evertsberg. Varför så många fick problem på samma ställe vet jag inte men det smyger kanske runt troll i skogarna där. Jag, Palmberg och Wengelin klarade oss. Vi fortsatte i hög jämn fart mot målet i Mora. Wengelin körde så hårt i uppförsbackarna att Palmberg hamnade lite efter ibland. Men aldrig så långt efter att han inte kunde komma ikapp igen.

Med 5 km kvar tyckte jag Palmberg hade börjat mygla lite väl mycket eller att han bara var för trött. Jag tog det säkra före det osäkra och lade in en rejäl stöt. Palmberg var visst trött för han släppte direkt. Förhoppningen var även att jag skulle bli av med Wengelin men han var tokstark så hur mycket jag än försökte så var vi båda med in mot spurten. Med några hundra meter kvar saktade han in och då passade jag på med ett försök att avgöra. Hade länge en lucka men han bet sig ikapp. I sista rondellen tänkte jag att nu får det bära eller brista. Satte högsta fart mot mål och han hade problem att komma upp jämsides men de sista metrarna fick han en jäkla fart och passerade mållinjen ett par dm före mig. 2:a är väl ett bra resultat men dessvärre kommer jag aldrig vara särskilt nöjd över det. Men Wengelin var stark som bara den och helt klart värd segern.

Jag försökte mig på ett blogginlägg igår. Bilderna jag försökte få in hamnade dock felvända hela tiden så jag gav upp. Ett inlägg med bilder kommer förhoppningsvis idag.

/Darvell

1 kommentar: