fredag 21 augusti 2009

Totalekonomiresan

Med klass färdades jag och Lars Åke Östlin från Falun till Skavsta flygplats. Med klass menar jag såklart LÅs Totalekonomi, alltså en Audi 80 som såg sina glansdagar någon gång tidigt 90-tal. På väg ner pratades det mycket om hur skönt man åkte i hans A8:a, tur att han valde rätt bil för vår resa.

I Skavsta mötte vi upp med Micke "Reavagnen" Salomonsson och Lars "Kryddan" Bleckur. Bleckur var dagen till ära Schweizare. Micke hade bokat honom som det. Detta kan medföra vissa problem när man ska flyga. De två lirarna tog dock en kölapp till kundtjänst och löste saken. Att det inte kostade extra att sulla såhär när allt annat på Ryan kostar extra är en gåta.

Väl nere i Bratislava hyrdes en Vivaro buss med långa skåpet. Jag trollade fram GPS:en trots att inte gillar moderniteter. Tur att vi hade den då det var rätt rörigt när vi tog oss in till boendet i Graz. På vägen hämtade vi upp Åsa Erlandsson i Bratislavas grannby Wien.


På väg ur Slovakien beskådades en otrolig skörd av vindsnurror. Om min Totalekonomi till kamera hade haft vidvinkel hade ni kunnat beskåda hundratals i samma vy. Tänk att köra vindkraftverksräknartävling här..


Har han inte snott Hans Olovs shorts? Men det är fashion just nu. Likaså är plastklockan, dock är inte klockan på bilden tillräckligt färgglad.


I Graz har vi inkvarterat oss i nått slags studentboende som organisationen fixat. Bra skit att kunna laga mat själv. Vaktmästaren som är vår kontakt här hade ställt upp munkar, kaffe och en halv pall toarullar när vi vaknade i morse. Han är snäll han.

Vid 12 tiden drog vi iväg för baninspektion. Backigt är det. Lite halkigt och brant utför. Jag gillar allt detta.

Ps. Nilsson sitt inte på händerna, de kan bli blåa och tvångsamputeras. Blogga istället.

/Darvell

2 kommentarer:

  1. Jaha, det är där Hans-Olovs shorts är. Han har letat som fan!

    SvaraRadera
  2. Hans-Olov har fina shorts.

    SvaraRadera