lördag 25 februari 2012

Premiären avklarad!

Egentligen kan man väl säga att jag gjorde min första start för säsongen igår på prologen, men dagens point-to-point race får räknas som den riktiga premiären.
Gårdagens prolog bestod av ett varv på morgondagens XC-bana, lite missnöjd med genomförandet då jag vid ett tillfälle hamnade på fel stig... Råkade åka in på "feg-vägen" istället för den riktiga vägen i en av utförslöporna, hoppade av hojen lite snabbt och sprang över till rätt stig, sen va det fixat! Såhär i efterhand förstår jag inte varför jag inte bara fortsatte på "feg-vägen"...

Dagens race är det man alltid ser fram emot här nere på Cypern, massa klättring och sen en rolig stig utför mot mål. Starten gick helt okej, hade lite svårt att hänga med tätgruppen en bit in i racet, är lite seg än efter två hela veckor med hosta och förkylning men det börjar ordna upp sig så det känns skönt!!
Hamnade i en bra grupp som höll en jämn och fin fart hela vägen upp till toppen, tappade tyvärr lite på slutet så några fick en lite för stor lucka innan stigen mot mål men lyckades köra ikapp de flesta utför.
På stigen ner från berget fick jag uppleva något nytt, det började med att det small massa om bakhjulet så efter en liten stund hoppade jag lite så bakhjulet lämnade backen, då small det lite högre och sen tog det tvärstopp.... Åkte på ett fint breställ innan jag fick stopp på hojen och såg då att bakhjulet lossnat, snabbkopplingen hade öppnat sig helt och hjulet satt på tvären i baktriangeln...
Tappade än en gång dom jag lyckats kört ikapp nedför, men som tur var behövde jag bara sätta dit hjulet och så var det bara att gasa igen. Innan stigen tog slut hade jag hunnit ikapp de fem som jag tappade efter strulet med hjulet så det var skönt! Körde sen ifrån dom och kom i mål precis före Mange som hade punkat. Han va inte ensam om att göra det idag, tror jag såg sju däck efter stigen ned mot mål..

I morgon ska det köras XC och vi ska avverka fem varv plus startloop, ska bli intressant och se hur benen svarar.. Ska försöka klättra några placeringar i totalen och sen blir det fullt ladd inför nästa helg och sista racet här nere!

Har inga resultat att dela med mig av då cyprioterna alltid tar lång tid på sig att lägga upp det på internet...

Bild från prologen som Lars Frederic Nordbakken tagit


Nu ska jag försöka samla lite krafter inför middags-buffén som det snart är dags för, hotellet kryllar av galna tyska pensionärer så man lä slåss för maten...

/ trött och o-vurpad Wengelin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar